Rješenja i usluge

Mrežna rješenja

U svijetu koji se neprestano mijenja i u kojem se svi naši poslovni procesi digitaliziraju i prebacuju u cloud, mi smo tu da vam pružimo pouzdane i napredne mrežne usluge koje će vašem poslovanju omogućiti neprekidan rad. Mrežne tehnologije su temelj savremenih IT okruženja: osiguravaju visoku dostupnost, velike brzine, skalabilnost, upravljivost i povezanost udaljenih lokacija, zaposlenika, okruženja u oblaku, a najvažnije od svega, je da sve to čine na siguran način.

Naša mrežna rješenja temelje se na dubokom razumijevanju vaših potreba i ciljeva. Bez obzira jeste li mala kompanija koja traži pouzdano i pristupačno mrežno rješenje ili korporacija koja zahtijeva kompleksnu infrastrukturu, mi nudimo rješenja prilagođena vašim potrebama.

Naš tim stručnjaka posvećen je dizajniranju, implementaciji i održavanju mrežnih sistema koji su stabilni, sigurni i skalabilni. Bilo da trebate lokalnu mrežu, bežično povezivanje, virtualnu privatnu mrežu (VPN) ili složene mrežne arhitekture, mi smo tu da vam pružimo sveobuhvatno rješenje.

Sigurnost je ključna komponenta svake mreže, zbog čega se posebno fokusiramo na implementaciju naprednih sigurnosnih protokola i rješenja kako bismo zaštitili vaše podatke od potencijalnih prijetnji i napada. Uz naša mrežna rješenja, vaše poslovanje će biti povezano, učinkovito i spremno za izazove budućnosti.

Routing i switching rješenja

Naši stručnjaci implementiraju routing i switching rješenja kako bi osigurali visoku dostupnost, sigurnost i skalabilnost računarskih mreža. Koristimo naš portfelj usluga za standardizaciju mrežnog okruženja, upravljanje konfiguracijama i sisteme za praćenje mrežnog rada kako bismo poboljšali upravljanje mrežom.

Wireless – bežična rješenja

Naša sigurna bežična i mobilna rješenja jačaju komunikaciju među zaposlenicima u stvarnom vremenu. Primjenjujemo raznovrsne strategije prilikom projektovanja bežičnih rješenja kao što su pažljive simulacije i ispitivanja lokacija, implementacija centraliziranih upravljačkih kontrolera i još mnogo toga kako bismo osigurali željene performanse mreže, pokrivenost i kvalitetu bežičnih usluga.

Nudimo usluge pasivnog i aktivnog snimanja postojećih bežičnih okruženja i nudimo unapređenja na sistemu koji već posjedujete.

Kontrola pristupa mreži

Naši stručnjaci osiguravaju zaštićen pristup vašoj mreži s raznih uređaja, unutar i izvan organizacijske mreže, u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta. Razvili smo siguran način rada uvođenjem najviših

sigurnosnih standarda kao što su autentifikacija i profiliranje uređaja, pristup za goste, pristupni captive portali, višefaktorska autentifikacija i ostali potrebni alati kreirani prema potrebama klijenata.

Raspodjela mrežnog opterećenja

Koristimo uređaje za sofisticiranu raspodjelu mrežnog opterećenja i stvaramo sigurno i visokodostupno okruženje s optimalnom raspodjelom opterećenja za vaše resurse kako bi vaše usluge radile neometano, brzo i bile potpuno optimizirane.

Mrežna sigurnosna rješenja i VPN

Bazirana na tehnologiji firewall-a nove generacije (NGFW), naša rješenja za zaštitu mreže i VPN omogućuju održavanje visoke razine sigurnosti, a istovremeno olakšavaju rad na daljinu. Primjenom NGFW-a na perimetru mreže ili kao firewall-a za unutarnju segmentaciju, implementacijom sigurnosnih profila kao što su filtriranje web prometa, kontrola aplikacija, antivirusna zaštita, siguran udaljeni pristup i site-to-site (IPSec) VPN ili moderna SASE rješenja, garantiramo optimalnu zaštitu od vanjskih i unutrašnjih prijetnji.

DISTI- Vaš partner za pouzdana i napredna mrežna rješenja