Partneri

Lenovo Group Limited

Lenovo Group Limited je multinacionalna kineska kompanija koja se bavi proizvodnjom računarske opreme, elektronike i softvera. Osnovana je 1984. godine pod imenom “Legend”, a kasnije preimenovana u “Lenovo” 2004. godine. Kompanija je postala globalno poznata po svojim laptopima, desktop računarima, tabletnim računarima, pametnim telefonima, serverima, radnim stanicama i drugim IT proizvodima. 

Lenovo proizvodi su poznati po kvalitetu izrade, pouzdanosti i inovativnom dizajnu. Njihovi laptopi, kao što su ThinkPad serija, su često izabrani kao alati za profesionalce zbog svoje izdržljivosti i performansi. Osim toga, Lenovo nudi i različite linije proizvoda koje zadovoljavaju potrebe korisnika širom svijeta, od vrhunskih ultrabook laptopa do pristupačnih modela za svakodnevnu upotrebu. 

Pored hardverskih proizvoda, Lenovo također pruža širok spektar usluga, uključujući podršku za IT infrastrukturu, cloud computing rješenja, i softverske aplikacije. 

Posebna prednost Lenova je u njegovoj sposobnosti da kombinuje tradicionalne kineske vrijednosti, kao što su inovacija, fleksibilnost i pragmatičnost, sa globalnom perspektivom i tehnološkom ekspertizom. Kompanija je takođe poznata po svojoj posvećenosti održivom poslovanju i društvenoj odgovornosti.