Budite dva koraka sa cloudom: Zašto trebate imati Microsoft

Tržište se mijenja, potrebe korisnika se mijenjaju iz dana u dan. Radna mjesta nisu više vezana za jedan uređaj i jedno mjesto. Od današnjeg poslovnog čovjeka se očekuje da bude dinamičan, a to mu može pružiti moderno radno okruženje. Sve više ljudi ima potrebu da radi od kuće ili sa nekog drugog mjesta van kancelarije, što zahtijeva i da koristi mobilne uređaje. Kada su u pitanju mobilni uređaji, postavlja se pitanje sigurnosti, koliko su sigurni podaci firme koji se nalaze na laptopima, tabletima i telefonima?  Šta se dešava kada izgubite ili vam bude ukraden uređaj?

Kada su u pitanju mobilni uređaji, postavlja se pitanje sigurnosti, koliko su sigurni podaci firme koji se nalaze na laptopima, tabletima i telefonima?  Šta se dešava kada izgubite ili vam bude ukraden uređaj?

Microsoft nudi svoju platformu OneDrive kao rješenje za ovaj problem sigurnosne prirode. MS Office 365 aplikacija OneDrive ima Consumer stranu za privatnu upotrebu i OneDrive for Business stranu aplikacije, koja omogućava dijeljenje dokumenata sa kolegama, praćenje procesa izmijena na dokumentu. Na jednom mobilnom uređaju definišete odvojeno Business i Consumer OneDrive aplikaciju. Business dijelom servisa upravlja IT administrator firme koji ima uvid u poslovne dokumente. Ako dođe do krađe uređaja ili se isti izgubi, MS O365 posjeduje mehanizam “povlačenja” svih podataka sa uređaja. Isto se dešava kada uposlenik raskine radni ugovor sa firmom. Bitna informacija jeste da ne postoji način da se iz Business OneDrive servisa može pristupati privatnim podacima korisnika i obratno.

 

Imate strah od clouda?

Možda se pitate da li je sigurno staviti sve podatke u cloud? Microsoftov odgovor na ovo pitanje je: svi vaši podaci su već u cloudu. Podatke koji su u cloudu ne možete izgubiti, čak i nakon prestanka pretplate možete im pristupiti, bez opcija editovanja.
Možda biste voljeli da imate i lokalnu instalaciju officea i cloud opciju?
Microsoft nudi hibridnu platformu u kojoj možete imati desktop instalaciju i istovremeno office dostupan preko bilo kojeg web browsera.

DATUM: July 19, 2018

KATEGORIJA: BLOG

TAGOVI: , , ,

Trebate Pomoć?

Kontaktirajte nas

+387 33 71 65 00 disti@disti.ba